Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Στις ελεύθερες κυνικές μας σχέσεις"


το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο FAQ 128 (20.1-26.01.2011),σελ.16
και δυστυχώς δεν το βρήκα online οπότε το αντιγράφω..


Πέσαμε σε νιρβάνα...
Μ.: Ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν, φορτωμένοι με παράδοξα καλή διάθεση, οι τρεις μας γνωστοί άγνωστοι αναπληρώναμε τις ποσότητες αλκοόλ που μας αναλογούσαν και κάπου μεταξύ 2ου και 3ου τζιν, ανάμεσα στις προπόσεις που είχαμε καταπιαστεί να κάνουμε, η Άλλη δίπλα μου ξεστόμισε με τη North της στο χέρι "Στις ελεύθερες κυνικές μας σχέσεις". Όταν είχαμε μιλήσει για τις παλιές αγάπες, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, την αληθινή αγάπη, εκείνη μιλούσε για τον απόλυτο κυνισμό;
Α.: Sex sex sex, όλα γύρω του γυρίζουν! Ναι , λοιπόν, στις ελεύθερες κυνικές μας σχέσεις, όπου κανείς δεν εκμεταλλεύεται κανέναν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Μ.: Και ναι, οι ελεύθερες σχέσεις είναι σαν τα fast food, εύκολες, ανέξοδες, γλυκιές κι εθιστικές...! Εύκολες γιατί μπορείς να τις βρεις ακόμη και σ' ένα μπαρ Τετάρτη βράδυ για ποτό, ανέξοδες γιατί κανείς δε χρωστάει σε κανέναν, γλυκές γιατί καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που θέλει κι εθιστικές γιατί  το σεξ παύει να θεωρείται ταμπού και καταλήγει σε μια απολαυστική "χοληστερίνη" σε τριψήφιο αριθμό, αφού επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. Κι όταν πολλά βράδια περνούν με Sex and the city και παγωτό σοκολάτα- βατόμουρο στην αγκαλιά παραδίδοντας μαθήματα απενοχοποίησης και αθεράπευτου Samantho-φτιαγμένου κυνισμού, φαίνεται πως οι συναισθηματικά εξιδανικευμένες ερωτικές σχέσεις αρχίζουν να απομυθοποιούνται... Τουλάχιστον ας ήταν το παγωτό Nirvana!
A.: Έχουμε χάσει τον ρομαντισμό μας, δηλαδή; Μα, δεν χρειάζονται και τέτοιες στάσεις στη ζωή, για να είμαστε ικανοί να ξεχωρίσουμε ποιος μπορεί να σταθεί δίπλα μας, αλλά κι αν εμείς μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό κάποιου; Δεν έχει το σώμα όχι μόνο ανάγκες, αλλά και δύναμη; Και χημεία; Και οι δύο ξέρουμε πως δεν πρόκειται για τον έρωτα που διαβάζαμε στα παραμύθια, μα για εκείνον που τουλάχιστον θα μας χαρίσει μερικές ειλικρινείς όμορφες στιγμές. Ίσως γιατί τα μάτια, απαλλαγμένα από τα φίλτρα του έρωτα, μπορούν πιο εύστοχα να διακρίνουν την αλήθεια του ανθρώπου δίπλα τους..
ΥΓ. 1:Γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά πλέον το Nirvana με τα καρύδια και την καραμέλα;

7 σχόλια:

alex from planet Mab είπε...

εγώ αυτά τα "ελεύθερες σχέσεις" και τα τέτοια δεν τα 'χω δει ποτέ να γίνονται πραγματικά και ειλικρινά και αθώα και από τα δυο μέρη. Έχω δει ειλικρινές ουάν νάητ σταντ. Έχω δει και ειλικρινείς σχέσεις. Αλλά στο ελεύθερο, το "είμαστε και δεν είμαστε", πάντα κάπου βρωμάει η δουλειά. Πάντα κάποιος θέλει περισσότερο απ' ότι τον θέλουν (όπως και στις "κανονικές" σχέσεις, εδώ που τα λέμε), αλλά κάνει τον Μπάμπη τον φλου ώσπου να τσιμπήσει κι ο άλλος ή η άλλη. Και μετά ή που κάποιος λυγίζει και γίνεται η κόλαση, ή που προκύπτει ένα χλιαρό αρρωστημένο πράγμα. Εγώ κι οι φίλες αυτά τώρα.. Ο άλλος κόσμος δεν ξέρω..

Ανώνυμος είπε...

Με το Sex And The City όλα τα παγωτά ταιριάζουν...
Πόσους μα πόσους μαραθώνιους στην σειρά έχω κάνει με φίλες, ατέλειωτες νύχτες. Και πάντα οι μίσες ελεύθερες οι άλλες μίσες δεσμευμένες.
Πότε όλες σε μία ίδια κατάσταση και στο τέλος να καταλήγουν οι δεσμευμένες να είναι στο τηλ "είναι που είχες πει ότι θα με μας αράχωβα το σαββατοκύριακο, που είναι??πέρασε το σαββατοκύριακο.." ή "3φο΄ρες σεξ τη μέρα και νομίζεις ότι είμαστε καλά???" και οι ελεύθερες κατέληγαν σε κανένα κλαμπ ή καταλήγαμε όλες μαζί αγκαλία, με μπουκάλια κρασιά και κεριά και συζήτηση στη συζήτηση...


πω πωωωω πόσο χάρηκα που τα θυμήθηκα!!! :)))) ευχαριστω!!

Jerry Jedelou είπε...

νομιζω και ο άλλος κόσμος έτσι άλεξ..
κι εμείς από δω έτσι..
άσε που και να σου πετυχαινει η συνταγή.. όπως λεει και το άρθρο για το φαστ φουντ.. θες και ένα καλοψημένο φιλέτο σε καμία φάση, όχι όλο σούβλακο!!!!!

@ *Douli*
φίλες.. αχ φίλες.. άι λοβ γιου.. φορ ολ διζ θινγκς!!

amalthia είπε...

όταν έλεγα παγωτό στο απο πάνω ποστ δεν εννοούσα νιρβάνα!

η ελευθερία μιας ανθρώπινης σχέσης δεν έχει να κάνει με το αν είναι κυνική,ρομαντική,μακροχρόνια,δυνατη κλπ κλπ αλλά με τους ανθρώπους που την έχουν αυτή την σχέση.

πάντα μπαίνουν τα "πρέπει" μπροστά απο τα "θέλω" είτε απλώς πηδιέσαι είτε έχεις σχέση. καμιά φορά μάλιστα,τα "θέλω" ευχαριστιούνται που τα "πρέπει" κάνουν την δύσκολη δουλειά...και αυτό εαν δεν έχουν μπερδευτεί αυτά τα δύο μεταξύ τους.

με λίγα λόγια ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να είναι ελεύθερος...επιλέγει ανάμεσα σε αυτά που του δίνονται για να επιλέξει. θέλεις έρωτα ή σάρκα? μουνί ή κώλο? χαστουκιά ή φιλί?φέτα ή κασέρι?

Jerry Jedelou είπε...

@αμάλθεια
τς τς τς.. αδικείσαι πουλί μου εσύ..

κι αν τα θές "όλα"? αν θες όλο το πακέτο?
να σου πω τι γίνεται όταν τα θες "όλα", αλλά αυτά ανάμεσα στα οποία καλείσαι να επιλέξεις δεν περιέχουν όλο το πακέτο?
την ΠΟΥΤΣΙΣΕΣ (σωστά το έγραψα?)

Livingathens είπε...

Γέλασα πάρα πολύ σήμερα, να είστε καλά και το post αλλά και τα σχόλια το κάτι άλλο! Επίσης θα έλεγα πως αν γνώρισες όντως πολλούς άντρες με μεγάλα πέη θα έπρεπε να είσαι ευγνώμον…

Jerry Jedelou είπε...

@λευτέρης
μάλλον το σχόλιό σου πάει στη νέα ανάρτηση.. οπότε θα συμφωνήσω και με τα γέλια αλλά και με την ευγνωμοσύνη!
χαχαχα