Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ
ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Να κάνουμε ευχάριστο και όχι επώδυνο το να είσαι γυναίκα, οπουδήποτε στον κόσμο και αν έχεις γεννηθεί.

Και για να μην είμαι τόσο συγκαταβατική, αυτοί και αυτές που προκαλούν ή αναγκάζουν ή εκτελούν τέτοιες πρακτικές εν έτει 2010, ώστε να υφίστανται την αγριότητα της κλειτοριδεκτομής τα μικρά κοριτσάκια, όπως ήμασταν εγώ κι εσείς παιδάκια στα 6, τα 8, τα 12, θέλουν ΚΡΕΜΑΣΜΑ.

"Υπολογίζεται πως 120 με 140 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί τις συνέπειες της βλαβερής και επικίνδυνης αυτής πρακτικής και 3 εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να τίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας της κάθε χρόνο".


Αυτά τα έχουν κάνει οι άντρες ανά τους αιώνες. Επειδή η φύση τους έδωσε @@ θέλουν να απαυτώσουν τον κόσμο όλο. Έλεος.
Μάλλον ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.

4 σχόλια:

alex from planet Mab είπε...

Είδες γιατί ασχολούμαι με δουλειά και σπουδές καλή μου Jerry? Γιατί αν πάω να ασχοληθώ με τις ανθρώπινες σχέσεις, έρχομαι αντιμέτωπη με κάθε έιδους βαρβαρότητες και κτηνωδίες. Πέρα από τις προφανείς και καταδικαστέες που αναφέρεις, υπάρχουν και ακρωτηριασμοί πολύ πιο καλά κρυμμένοι, που γίνονται ύπουλα και οι πληγές τους μπορεί να μην κλείνουν ποτέ. Μιλάω από πράγματα, όπως η παιδική κακοποίηση, μέχρι απλά και καθημερινά, όπως η αδιαφορία ή η υποκρισία.

Jerry Jedelou είπε...

Είναι συγκλονιστικό ζώο ο άνθρωπος και εμένα με πιάνουν τα κλάματα δυο τρεις φορές τη μέρα σίγουρα με τέτοια περιστατικά που μαθαίνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γιατί αυτά βρίσκονται στην ιδιωτική σφαίρα και δεν μαθαίνονται, ενώ όταν μαθαίνονται τα αναλαμβάνουν επίσημοι φορείς. Δεν γίνεται- ευτυχώς ή δυστυχώς- να πιάσω ένα παιδόφιλο και να τον σκίσω με τα ίδια μου τα χέρια- γιατί δεν χρειάζομαι άλλο όπλο παρά μόνο τη μανία μου.
Εκεί που μπορούμε να δράσουμε πρέπει να το κάνουμε, και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις να ευαισθητοποιούμε τρίτους και να προσευχόμαστε.

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

χριστέ μου,είχα ανακαλύψει τυχαία στο ίντερνετ πως σε ανατολικές κυρίως χώρες γίνονται κλειτοριδεκτομές -και σχετικά πρόσφατα το πήρα χάμπαρι,δεν έχει ούτε ένα χρόνο- και ένιωσα τόσο φτικτά.να πεθάνουν όλοι αυτοί γίνεται,ε???

Jerry Jedelou είπε...

Είναι φρικτά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας..
Και δυστυχώς τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες. Δεν είδες στην Τουρκία την δεκαεξάχρονη που την έθαψαν ζωντανή ο πατέρας και παππούς- αν μπορούν να έχουν αυτόν τον τίτλο- γιατί μίλησε με ένα αγόρι; Δραματικά πράγματα.
Οι κλειτοριδεκτομές είναι πάλι το μέσο για να "κρατήσουν την τιμή τους μέχρι το γάμο τους και μετά το γάμο να είναι πιστές". Τα ζώα που το κάνουν αυτό πρέπει να παθαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Το τραγικό είναι οτι την κλειτοριδεκτομή την κάνουν γυναίκες- φαντάσου πόσο εμποτισμένο στη συνείδησή τους είναι αυτό το πράμα. Προφανώς γιατί κάποτε κάποιος ηλίθιος άντρας αντιλήφθηκε την κλειτορίδα ως πηγή ηδονής της γυναίκας και αποφάσισε να την στερήσει για να μην κάνουν οι γυναίκες της φυλής ό, τι και οι άντρες. Μιλάμε ότι σου σηκώνεται η τρίχα αν το ψάξεις λίγο παραπάνω.