Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Έχει μυρίσει καλοκαίρι έτσι;


Έχει μυρίσει καλοκαίρι έτσι; Το καταλαβαίνω ιδιαίτερα το βράδυ.. έχει έρθει αυτή η καθαρά καλοκαιρινή ανάσα της νύχτας... που με έκανε να νιώσω πολύ καλύτερα σήμερα και χθες, απ' ό,τι τις περασμένες ημέρες της μαυρίλας.

Σταμάτησα να πάρω ένα καφέ, να παραδώσω το φαγητό του μικρού στον παιδικό και έτρεξα να προλάβω- όπως συνήθως- ανοιχτά τα δικαστήρια και τις τράπεζες. Όχι, δεν ήθελα να ρίξω μολότωφ, τη δουλειά μου ήθελα να κάνω, όπως και όσοι δουλεύουν στις υπηρεσίες αυτές. Δεν είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, για τους οποίους το "τη δουλειά μου κάνω" δεν είναι κάτι αθώο.
Υπάρχουν πολλοί που ξύνονται, και άλλοι που είναι αγενέστατοι, αλλά δεν ξέρω αν φταίνε μόνο αυτοί μέσα στο όλο διαβρωμένο σύστημα. (Η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου εξάλλου- για την οποία ισχύουν τόσα υπέρ όσα και κατά- τους κάνει να μην επιδέχονται αξιολογήσεων, οπότε όλοι οι υπόλοιποι που εξαρτώμαστε από τις υπηρεσίες τους επαφιόμαστε στην καλή διάθεση και το φιλότιμό τους.)
Πρέπει, ωστόσο, να παρατηρήσω ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα στην πλειονότητα, που αρχίζει να μιλά ευγενικά, να εξυπηρετεί, ακόμα και να βοηθά. Συνήθως οφείλεται στην παρουσία νεότερων σε πολλές υπηρεσίες, που ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι ίσως και να φέρουν την ελπίδα για ένα "καλύτερο αύριο"- ένα επί της ουσίας καλύτερο αύριο, όχι απαραίτητα στολισμένο με αξεσουάρ Lanvin και Louis Vuitton.

Πέρα από αυτά, επειδή άλλα ήθελα να πω, θα συνεχίσω όπως άρχισα.
Κάτι στον αέρα μυρίζει ελπίδα. Κάτι με έκανε να νιώσω όμορφα σήμερα. Είμαι και καλοκαιρινός τύπος, και ζώδιο, και τολμώ να πω δυνατά σήμερα πως ΝΙΩΘΩ ΟΜΟΡΦΑ.
Καλά μου λένε τα παιδιά στο καφέ "κακός καφές, κακή μέρα", άρα φαντάζομαι πως "καλός καφές, (περισσότερες πιθανότητες να είναι) καλή μέρα".
Και ο σημερινός καφές ήταν μούρλια!!

Έχω και νέο: λέγεται musicsociety.gr και είναι ο νέος ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός, που έχει φτιαχτεί με πάάάάάάάάάρα πολύ κέφι και μπορείτε να τον ακούσετε και να τον αγαπήσετε, εξάλλου μόλις γεννήθηκε!
(Θα διαφημίσω βέβαια και την εκπομπή της αδελφούλας μου κάθε Σάββατο 4-5μμ.!!!)

Χθες ο γιος μου μου έφτιαξε - μαζί με τη γιαγιά του- σιμιγδαλένιο χαλβά (τον προπονώ γενικά στη μαγειρική για να μη με βρίζουν οι νύφες του μέλλοντος). Μου έφερε και ένα χάρτινο λουλούδι με τη φωτογραφία του πάνω, που έφτιαξαν την Παρασκευή στο σταθμό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω πώς ένιωσα..
Είχα και δικαιολογία να φάω το μισό χαλβά.

Τα λουλουδάκια σας αρέσουν; Είναι από έναν κάκτο που έχω, βγαίνουν μία φορά το δίμηνο περίπου και κρατάνε δύο μέρες μόνο. Τα έβγαλα για να σας τα δείξω. Και για να πω ότι και οι κάκτοι μπορούν ....

9 σχόλια:

Vany είπε...

Υποθέτω ότι όλοι μπορούν να "ανθίσουν". Θέληση να υπάρχει.
Ο δικός μου ο κάκτος κάνει λεοπάρ λουλούδια, είναι τέλεια!Κι αυτός όποτε το θυμάται βέβαια!
Καλοκαιριάζει σιγά σιγά,καιρός να την πέσουμε στα μπαλκόνια και να φροντίσουμε τα λουλουδάκια μας. Αφού λεφτά γιοκ, ας βρούμε άλλες διεξόδους.
Ωραία τα λες,μου έφτιαξες τη διάθεση!

alex from planet Mab είπε...

Και πάνω που λεω "αχ, να τα μας, και τα πιο παράξενα κορίτσια λυγίζουν στην άνοιξη και μου αρχίζουν με τα λουλουδάκια και τις μελισσούλες.." διαβάζω για τους κάκτους σας και πεθαίνω στο γέλιο. Και μένω με ένα μεγάλο μεγάλο χαμόγελο.

Jerry Jedelou είπε...

@Vany
Νομίζω ότι κι εγώ τον ίδιο! Είναι και κάπως...βελουτέ;

@άλεξ
Μ' αρέσει που με λες παράξενη- αν κατάλαβα καλά!!! Δεν με έχει πει ποτέ κάποιος έτσι και μου αρέσει!
Είμαι παράξενη λοιπόν! Τέλεια!
Ένα μεγάλο χαμόγελο και από μενα!

amalthia είπε...

ωραία τα λουλούδια..ωραίος και ο σταθμός,ωραία και η πράξη του παιδιού σου!
και όλα αυτά είναι ωραία γιατί ένιωθες και εσύ ωραία...ήσουν καλός δέκτης πώς το λένε?!χιχιχι

(κάτι που δεν είμαι εγώ τον τελευταίο καιρό)

Jerry Jedelou είπε...

@ αμάλθεια
ααααααα θα σας μαλώσω, τώρα που ανεβαίνω εγώ σιγά σιγά, πέφτετε εσείς;
έλα να καλοκαιριάσουμε λίγο σε διάθεση!

Vany είπε...

Βελουτέ? Ίσως να 'ναι κι έτσι.Βρωμάνε απίστευτα πάντως. Είναι πανέμορφα αλλά η μυρωδιά τους είναι απαίσια

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

Δεν είναι τέλειο που και οι κάκτοι μπορούν? Είχαμε κι εμείς στο σπίτι με τη μαμά και ήταν πολύ όμορφα και ροζ!

Η αλήθεια είναι πως ο καιρός είναι εντελώς καλοκαιρινός!

χεχε,έχει πλάκα γιατί όσο διάβαζα το ποστ σκεφτόμουν να βάλω μουσική και βλέπω αυτό για τον καινούριο ιντερνετικό σταθμό!για να δούμε αύριο,τι μουσικό γούστο έχει η αδερφούλα σου(αν και το εμπιστεύομαι το σόι σου :Ρ)

φιλιάαααα!

Mamouli είπε...

Αυτή η μυρωδιά τα ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά βράδυα δεν παίζεται!
Και σε συνοδεία με ανθισμένο κάκτο (γουστάρω τρελά τους κάκτους, εκτός και αν πιαστεί το καλσόν μου σε κανένα αγκαθάκι και βρίζω ανελέητα), δεν υπάρχει καλύτερο!

Jerry Jedelou είπε...

@κορίτσι
βρε συ ακυρώθηκαν οι εκπομπές του προηγούμενου σαββάτου γιατί έκαναν ηχομόνωση! όμως αυτό το σάββατο παίζει και την κυριακή βράδυ λάιβ εκπομπές από το νίξον!!Ελπίζω να αρέσει! Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης στο σόι μου (μέσα!)

@μαμούλι
πέτα το καλσόν!!