Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μα τι σύμπτωσις

Η ξαδέ μου έφερε από το Παρίσι μία pink σαμπάνια. Την έβαλα στο ψυγείο για αύριο. Θα την απολαύσω σε κρυστάλλινο ποτήρι. Είναι η μόνη μου ανάγκη για καθημερινή πολυτέλεια. Το κρυστάλλινο ποτήρι. Εκτός από το νερό που πίνω από το μπουκάλι , κλαρίνο- όπως με κορόιδευε ένας συμφοιτητής από τη Βέροια, και τους καφέδες φυσικά, όλα τα υπόλοιπα ποτά στο σπίτι τα απολαμβάνω σε κρυστάλλινο ποτήρι, ναι και την μπύρα- ΙΔΙΩΣ την μπύρα. Ακόμα και αν το φαγητό το τρώω από την κατσαρόλα, το ποτήρι το έχω ανάγκη να είναι απολαυστικό. Περίεργο; Ίσως. Πραγματικό όμως.
Σκεφτόμουν ότι τις ίδιες μέρες περίπου ήταν στο Παρίσι και η κοριτσάρα. Ίσως παραλίγο να είχαν συναντηθεί οι δυο τους. Ίσως να ανέβηκε η μία στο αεροπλάνο από το οποίο κατέβηκε η άλλη. Οι συμπτώσεις είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Τρελαίνομαι να βρίσκω κοινούς γνωστούς, και να ρωτάω πότε ήταν κάποιος κάπου, με την ελπίδα να διαπιστώσω διαολεμένες συμπτώσεις. Η σύμπτωση είναι ότι τις βρίσκω. Και είναι πάντα διαολεμένες.
Υπάρχει σύμπτωση που μου αποκάλυψε το κέρατο που έτρωγα. Σύμπτωση που αποκάλυψα εγώ το κέρατο που έτρωγε άλλος. Και αυτά με άτομα (φαινομενικά) άσχετα και άγνωστα μεταξύ τους, αλλά και μακρινά σε απόσταση. Έχω δει κούκλο γκόμενο στην τηλεόραση σε τηλεπαιχνίδι και μετά από έναν χρόνο τον γνώρισα στο "τσίλι" στη Σαντορίνη- φαντάσου ότι τον θυμόμουν ένα χρόνο μετά- και ο οποίος σοκαρίστηκε όταν του το είπα! Έκανα παρέα με κοπέλα που μιλώντας κάποια στιγμή εκτενέστερα για τα προσωπικά μας διαπιστώσαμε ότι ήξερα προσωπικά το γκόμενό της και μάλιστα ότι αυτός είχε κοιμηθεί σπίτι μας μετά από το πάρτι της αδερφής μου στο οποίο τον είχαμε καλέσει. Η ίδια κοπέλα είχε ένα φίλο ο οποίος έμενε δίπλα μου στην πενταήμερη. Και η κοπέλα και εγώ και ο φίλος από άλλα σχολεία, από διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας. Όλα αυτά τα διαπιστώσαμε στη συζήτηση. Και είναι όλοι κοινοί θνητοί- δηλαδή όχι κάποιος φέιμους που θα τον ξέρουν όλοι. Μάλλον δεν είναι σκόπιμο να συνεχίσω άλλο. Πάντως να έχετε κάποια φοβερή σύμπτωση θέλω να τη μάθω, γιατί όπως είπα τρελλλλλλλλλλλλαίνομαι για συμπτώσεις.

Τώρα που καλοκαίριασε, αν και δε λέει να ζεστάνει, πάρτε και ένα σαλαμάκι για τα ουζάκια μας. Με τρελαίνει αυτό το τραγουδάκι.


12 σχόλια:

alex from planet Mab είπε...

Μπα μπα μπα... Αλλάξαμε και layout, έχουμε και κεφάκια απ' ότι διακρίνω.. Μια χαρά! Συμπτωσιολάγνα ούσα, θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα, αλλά δεν γνωρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις οπότε δεν θα έχει τόσο ενδιαφέρον. Από τα αγαπημένα μου πάντως είναι όταν τηλεφωνείς σε κάποιον κι εκείνος παίρνει εσένα την ίδια στιγμή. Spooky, αλλά έχει πλάκα.

Jerry Jedelou είπε...

Αχ ναι, και ρωτάς "μα πού μίλαγες;"
Είμαι σίγουρη κάπως ότι με σένα θα παίξουν τρελές συμπτώσεις!!!!

Flonsavardu είπε...

πω, να μάθεις κερατιάτικο από άσχετο... τρομακτικό λιγάκι. και τρελό ρεζιλίκι. γενικά μου αρέσουν οι συμπτώσεις, αλλά δεν τις κυνηγάω κιόλας. μάλλον δεν θα μου έχουν βγει σε καλό!

Mamouli είπε...

Και εγώ γουστάρω συμπτώσεις τρελά!! Απλά εγώ δεν τις αναζητώ, μου έρχονται από μόνες τους.. Και κάθε φορά συνειδητοποιώ το κλασσικό, αλλά τραγικά αληθές "Μα πόσο μικρός είναι ο κόσμος τελικά!"

kathysteras είπε...

Νατα τα κρυστάλλινα ποτήρια και οι σαμπάνιες εν καιρό κρίσης το κεφάλαιο !!!!

πλάκα κάνω βεβαίως, βεβαίως :)

Βασικά ήμουν στην ίδια σχολή με ένα παλικάρι που είχαμε γεννηθεί την ίδια ημερομηνία. Ακριβώς όμως και στο έτος. Αλλα δεν μου έμοιασε το καημένο ήταν λίγο χαζό.

Απο κει και πέρα δεν πολυψοφάω κιόλας να βρώ κιόλας γνωστούς. Με εκνευρίζει κιόλας το κλασικό ''Α, είσαι από εκεί;'' '' Μήπως ξέρεις αυτόν και αυτόν και εκείνον που έχει το κόκκινοπράσινο σουπερτρέντυ ίμπιζα;;''

'' Όχι ρε ηλίθιε δεν ξέρω τους διανοητικά καθυστερημένους φίλους σου. Επίσης οι σκατοτρέντυ φίλοι σου είναι ο λόγος που για πολλά χρόνια ήμουν αντικοινωνικό ον. Οπότε μην μου τα πρίζεις γαμώτο''

Lina είπε...

λοιπόν... όταν γνώρισα τον δικό μου, ανακαλύψαμε μέσα στη συζητηση, ότι έξι μήνες πριν, βρισκόμασταν στο ίδιο φεστιβάλ μεθυσμένοι και οι δυο.
(ευτυχώς δεν γνωριστηκαμε τότε, και λέω ευτυχώς γιατί το τάιμινγκ ήταν λάθος. Είμασταν και οι δυο σε άλλη σχέση)

amalthia είπε...

μμ συμπτώσεις πολλές!
είχα γνωρίσει ενα παιδί,που ήταν στο ίδιο σχολείο με έναν συμφοιτητή μου και που ο κολλητός του τα είχε με την κολλητή της κολλητής μου. σε όλο αυτό όμως έπαιζαν 3 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και απο τότε λέω ότι ο κόσμος είναι μικρός σαν τασάκι και εμείς είμαστε τα αποτσίγαρα.

μια άλλη φίλη μου τα είχε με το αφεντικό μιας άλλης φίλης μου..και πάλι μπλέκονται μ μέρη της Ελλάδας...

..μάλλον το 3 παίζει πολύ σε μένα,γι'αυτό παίρνω τα τρία μου συνέχεια!

Jerry Jedelou είπε...

@φλο
μόνο ρεζιλίκι ρε φιλενάδα... άστο!

@μαμούλι
ΑΘήνα: σιγά τη μεγαλούπολη!!!

@καθυστέρα
είμαι αυτή που θα σε εκνευριζε με τέτοιες ερωτήσεις, είναι σίγουρο. Μόνη σου ελπίδα να μην έχω κέφια! βέβαια απ΄ο,τι κατάλαβα θα με γείωνες εσύ..!

@λίνα
δεν είναι ωραιο όμως να το λέτε καμιά φορά? αχ.. εμένα μου αρέσει.. τι να πεις.. ο καθένας με τα βίτσια του κι εγω με τις συμπτώσεις..

@αμάλθεια
το τρία είναι σούπερ αριθμός.. δες την αλλιώς με το τρία και είμαι σίγουρη ότι και κάτι καλό θα πάρεις από αυτό το τρία :Ρ

Vany είπε...

Κι εγώ το ίδιο κάνω. Με το κρασί. Πάντα χρησιμοποιώ τα "καλά" μου ποτήρια, σκεφτόμενη ότι θα πεθάνω και δε θα τα έχω χαρεί...
Δεν πιστεύω σε συμπτώσεις,σόρρυ.Δε νομίζω ότι γίνεται τίποτα τυχαία,χωρίς λόγο.
Από αυτά που λες,το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός, για να δρούμε απερίσκεπτα επειδή πιστεύουμε ότι κανείς δε θα το μάθει...
(Λατρεύω Μουζουράκη!!!!!!!!)

Jerry Jedelou είπε...

@vany
δίκια δίκια!!
πολύ μικρός ο κόσμος, ένα τσιγάρο δρόμος γύρω γύρω!!

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

http://to-koritsi-pu-i8ele-polla.blogspot.com/2009/08/blog-post_21.html σύμπτωση ζήτησες,σύμπτωση θα'χεις :)


επίσης. Πριν 2 χρόνια σχεδόν τα είχα με κάποιον που συγκατοικούσε με τον αδερφό του.Ο αδερφός του τα είχε με μία κοπέλα με την οποία όμως ήταν πολύ μαλάκας. Έτσι η κοπέλα αφού χωρίσανε έμεινε φίλη με τον δικό μου γιατί συμπαθιόντουσαν.Μάλιστα ήταν αθηναία και μια φορά που ο φίλος μου ήταν εκεί για δουλειά έμεινε σπίτι της και είχα μιλήσει κι εγώ μαζί της απ το τηλ.

πέρυσι,βρίσκομαι με έναν φίλο μου και μια φίλη του την οποίο είχα γνωρίσει μια μέρα που ήμασταν όλοι μαζί όταν πήγαινα γυμνάσιο.Χαρά εγώ κι η Ε.που ξανασυναντηθήκαμε αγκαλιές φιλιά και αρχίζουμε να λέμε για τότε που σπούδαζε θεσνίκη.Και ήταν η κοπέλα του αδερφού του πρώην μου.Που της είχα μιλήσει στο τηλ.Και την είχα γνωρίσει 2 χρόνια πριν το τηλ.

Jerry Jedelou είπε...

Αχ και η μία και η άλλη "σύμπτωση", (αφού η πρώτη ηταν μεντ του μπι), ήταν τέέέέέέέέέέέέλειες!!!
Ξετρελάθηκα!!!