Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Περί Αμερικής κλπ.

Παιδάκια, η ξαδερφούλα έφυγε για αμέρικα. Αυτό ήταν. Έφυγε. Ξανά. Αυτή τη φορά για λίγο περισσότερο- από πέντε έως επτά χρόνια. Με τα καλοκαίρια στην Κωνσταντινούπολη (ξέρετε πού θα πάω το καλοκαίρι του 2011- εκτός αν έχουμε χρεωκοπήσει. Ίσως να πάω ούτως ή άλλως για να πουλήσω τα βρακιά μου σε κανά παζάρι μπας και βγάλω το μεσημεριανό). Νέα αρχή.
Η αλήθεια είναι ότι δεν την πολυχρειαζόταν, κατά μία έννοια τουλάχιστον. Δεν σας έχω πει ότι η ξαδέ έγραφε στο κόσμο και στο μαρί κλαιρ, από πάθος και ταλέντο. Στο μαρί κλαιρ ήταν και βοηθός αρχισυντάκτριας έως και την περασμένη παρασκευή που παραιτήθηκε. Για να ακολουθήσει τον έρωτά της στην αμερική, να έχει ελεύθερο χρόνο και να συνεχίσει να γράφει εξ αποστάσεως για τα δύο περιοδικά. Λέγαμε χθες και για ένα μάστερ που σκέφτεται μελλοντικά, όχι φέτος όμως. Φέτος θα βλέπει σκιουράκια στο παράθυρό της και θα τριγυρνά σε μία νέα πόλη με ένα λάπτοπ και ένα ποδήλατο. Ωραία, έτσι; Εγώ λέω ωραία. (Το ποδήλατό της εδώ μας το άφησε πεσκέσι!-δε χαλιέμαι). Χθες μας έφερε τα δώρα της- εκ των οποίων καλλυντικά χομ μέιντ με βιολογικά υλικά- από τα χεράκια της. Το μπάτερ μυρίζει καρύδα.. είναι τέέέέέέέλειο. Και ένα προϊόν κατά της κυταρρίττιδας- εντελώς προληπτικό (χαχαχαχαχα!!). Τα άλλα είναι απόρρητα!
Η θεία δεν ξέρω πότε θα συνέλθει. Μάλλον όταν η ξαδέ γυρίσει- κατά προτίμηση με μία μπέμπα στην αγκαλιά.
Κατά τις δώδεκα σήμερα τα μεσάνυχτα τα παιδιά θα φτάνουν στην άάάλλη ήπειρο. Θα τους περιμένει το αμερικάνικο σόι εκεί. Οι γιαγιάδες των ΗΠΑ είναι κάπως σαν τις δικές μας, μόνο που σερφάρουν πιο συχνά στο ίντερνετ. Η μαμά του γαμπρού- όπως λέει και ο μπαμπάς της άλεξ- είναι μία σκέτη γλύκα, και έχει καταφέρει τους δύο γιους της να φτιάχνουν πρωινό στο κρεβάτι στις γυναίκες τους, να μαγειρεύουν και να είναι άντρες Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Α! Έπαθες σοκ ελληνίδα μάνα; ναι, γίνεται!

Καλή αρχή λοιπόν!!

Η Νέα Αρχή. Εμένα μου αρέσει τρελά η Νέα Αρχή. Λατρεύω τις Νέες Αρχές. Στις σχέσεις μου πάντα η καλύτερη στιγμή μου ήταν οι χωρισμοί- παρανοϊκό; δεν είπα ποτέ ότι δεν είμαι παρανοϊκή, χελόου είμαι καρκίνος με ωροσκόπο σκορπιό, τι να κάνω η κακομοιρούλα- τα άστρα φταίνε.. Έχω αλλάξει πέντε τόπους διαμονής και έξι σπίτια- μετά τα 18. Κάθε ταξίδι που κάνω νιώθω ότι θα μπορούσα να μείνω εκεί για πάντα. Η αδερφή μου με φωνάζει σαύρα- εννοώντας ότι προσαρμόζομαι στο περιβάλλον αμέσως. Αν δεν είχα κάνει ήδη παιδιά θα μετακόμιζα σε πόλεις του κόσμου ανά διαστήματα- για να ζήσω για λίγο κι εκεί κι εδώ και παραπέρα. Οι ψυχολόγοι λένε πως οι συχνές μετακομίσεις δεν ενδείκνυνται για τα παιδιά- για αυτό και τη γλύτωσαν.

Και οι Αναμνήσεις. Έχω τόσο ανάγκη τις Νέες Αρχές, όσο και οι Αναμνήσεις. Αυτά τα δύο μαζί. Ενώ δεν δένομαι με περασμένες καταστάσεις και δεν αναπολώ ποτέ με διάθεση "αχ και να ξαναγύριζα πίσω", οι Αναμνήσεις μου δίνουν υπόσταση- αλλά φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει με όλους: είσαι ό,τι έχεις ζήσει, συνοπτικά και χωρίς πολλές αναλύσεις "είσαι ό,τι έχεις ζήσει".
Ταυτόχρονα πάντα θέλω τη Νέα Αρχή. Είμαι ο άνθρωπος των δεκαπέντε χιλιάδων χόμπυ. Μου αρέσουν όλα, σχεδόν. Τα θέλω όλα, σχεδόν. Απλά όχι για πολύ καιρό συνεχόμενα. Θέλω να κάνω και αυτό και αυτό και το άλλο. Θέλω να αρχίζω συνέχεια κάτι. Αλλά όχι απαραίτητα και να το τελειώνω. Μην το πείτε σε μελλοντικούς υποψήφιους εργοδότες μου, γιατί είναι πολύ πιθανό να αναζητήσω άλλη δουλειά- νέα δουλειά!!

Σας φιλώ

13 σχόλια:

Mamouli είπε...

Ρε, μήπως είμαστε δίδυμες που μας χώρισαν στη γέννα; Αυτά που έγραψες... ε, εγώ!

Και σε αντίθεση με την ξαδέ, εγώ επέστρεψα από την Αμερική λόγω έρωτα.. Θα᾽δινα τα πάντα για να επιστρέψω..

Jerry Jedelou είπε...

μαμούλι θα σε πετύχω στα σταρμπακς κηφισιάς και θα δούμε!!!
καλά έκανες- μάλλον. κι εγώ κάπως έτσι- από βερολίνο, αλλά ακόμα δεν ξέρω αν έκανα καλά!!! (χαχα αν μπλογκάρει το άλλο μισό θα με κουρέψει!!!)

alex from planet Mab είπε...

Αααχ οι νέες αρχές, τι ωραίο πράγμα! Έχω μια ολόκληρη παρέα φίλων που πιστεύουν ακράδαντα ότι η καλύτερη στιγμή μιας σχέσης είναι ο χωρισμός. Εμένα μου έχει τύχη και αυτό, αλλά γενικώς δεν είμαι φαν.. Μωρέ μπράβο στις (συγκεκριμένες) Αμερικανίδες μαμάδες! Αν και, για να μην είμαι αχάριστη, και οι γιοί των Ελληνίδων στους οποίους έχω πέσει εγώ δεν ήταν δα και καμιά "κατάρα" :) Μα τώρα είναι σοβαρή πυξίδα αυτή, ο έρως ?! :D

Jerry Jedelou είπε...

ΟΧΙ άλεξ δεν είναι σοβαρή πυξίδα, για αυτό κοίτα εσύ που ξερεις τώρα, να μη γυρίσεις από την ολλανδια λόγω έρωτα στην ελλάδα γιατί θα σκίσω τα πτυχία σου!! Και το εννοώ γιατί η περίπτωσή σου είναι ύ-πο-πτη!! Σαν μαμά θα σου πω "μην κάνεις τα λάθη που έκανα εγώ , άλεξ" (έτσι μου είπε η δική μου, αλλά πραγματικά δεν τα έκανα τα δικά της- είχα ένα σωρό άλλα δικά μου λάθη να κάνω!).
Πάντως μπράβο στη νέα γενιά! Εγώ έχω πετύχει πράματα και θάματα...

Flonsavardu είπε...

αχ, οι νέες αρχές είναι το καλύτερο πράγμα! καλή αρχή στην ξαδέρφη!

Jerry Jedelou είπε...

ευχαριστώ εκ μέρους της φλο!
θα στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

kathysteras είπε...

Αααααχ και τι δεν θα δινα....

amalthia είπε...

εμένα δεν μου αρέσουν οι αλλαγές,μου αρέσουν τα καινούρια πράματα αρκεί να μην συνοδεύονται από μεγάλες αλλαγές.

πάντως σε βλέπω να παίρνεις το Μαμούλι και να σαλπάρετε για Αμερική!

να μου φέρετε μια κρέμα σώματος Victoria's Secret...είδατε πόσο φθηνή είμαι?(ωχ αυτό δεν ακούστηκε καλά)

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

αχ τα ταξίδια..εγώ δε θέλω να στεριώσω κάπου λόγω έρωτα,θέλω να τον παίρνω μαζί μου και να γυρίσουμε τον κόσμο*

*άμα λέω πως μ'έχει κάψει αυτό το "σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης",κάτι ξέρω..

Jerry Jedelou είπε...

@kathy
βρε λες να την κάνουμε; τώρα που βουλιάζει και το πλοίο; χαχαχα

@αμάλθεια
αφού το μαμούλι είναι μάνα την εμπιστεύομαι να με ξεναγήσει στα παλιά της στέκια, γιατί είναι μάνα και ξέρει!
την κρέμα την έχεις, θα αργήσει λίγο μια και μέσα στο δέκα δεν προλαβαίνω να πάω, αλλά μέχρι να παντρευτείς θα στην έχουμε φέρει!!

@κορίτσι
καλά κάνεις, έτσι πρέπει να είναι ο έρωτας, ταξιδιάρης, αμα στεριώνει χάνεται..

Vany είπε...

Ωραίο πράγμα οι αλλαγές,για όσους μπορούν να τις αντέξουν. Καλά τα λες για τους άντρες,αλλά σε σχέση με εδώ,σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούγεται. Σωστή η ξαδέ!Καλημέρα!!

Mamouli είπε...

@amalthia: Καλά βρε, ολόκληρη Αμερική, εσύ θέλεις την κρέμα από τα VS, την οποία btw μπορείς να παραγγείλεις και online;;;!!!

@Jerry: Εγώ θα σε πάω παντού! Δώσε το σύνθημα και έχουμε κλείσει εισητήρια για NY baby!

Jerry Jedelou είπε...

@vany
σενάριο επιστημονικής φαντασίας μονο;
εγώ εκεί που λέω τον έστρωσα μου πετάει ένα "μαμά είσαι δηλαδή ποιος θες να κρατάει τα παιδιά σου". χμμμμμ τα παιδιά ΜΟΥ... είμαι μία από τις πολλές ελληνίδες που σπέρνουν παιδιά μόνες τους...
Μετά αν του πεις ότι δεν ειναι δικό του παιδί πχ θίγεται!!!!! Μα γιατί;;;;; Τόσο καιρό είναι μόνο δικό μου...

@μαμούλι
έξαλλο μαμούλι, το ταξίδι αυτό το τοποθετώ περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα.
Πιο πριν "δε βγαίνω μάνα μου"!!!