Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Έχω ξεχάσει πώς είναι να ξυπνάς ό, τι ώρα θες ΕΣΥ. Και μετά να κάνεις ένα ωραίο μπάνιο. Και μετά να σκέφτεσαι τι θα βάλεις, να βάζεις μουσικούλα στο τέρμα και να τραγουδάς καθώς βάφεσαι. Κάποιες φορές στο σκηνικό είναι και κάποια φίλη που έχει ξεμείνει σπίτι σου από το προηγούμενο βράδυ, ή το σενάριο εξελίσσεται σε ένα άλλο σπίτι όπου εσύ ξέμεινες από χθες.
Δεν θα ήθελα να είναι πλέον το καθημερινό μου πρόγραμμα, αλλά για μία στο τόσο... δε με χαλάει καθόλου.
Πλέον όλα τα κάνω τρέχοντας. Εκεί που υπάρχει μόνιμο θέμα είναι τα μαλλιά. Ποτέ δεν τα έφτιαχνα βέβαια πιστολάκια κλπ, αλλά παλιά ήταν ίσια ολόισια, σαν να έχω βγει από κομμωτήριο, οπότε δεν χρειαζόταν. Μετά την πρώτη μου γέννα, το μαλλί-πρόκα έγινε μαλλί-αφάνα. Ναι. Αλήθεια. Είναι απίστευτο. Καλά, οκ, δεν τρέχει και τίποτα, αλλά επί του πρακτέου, απλά κυκλοφορώ σαν να έχω τσακωθεί με τη γάτα της γειτόνισσας. Ή να κατέβηκα μόλις από μηχανή που έτρεχε με 380χλμ/ώρα. Ή να ξέχασα να χτενιστώ. Ή κάτι τέτοιο.
Περνάω βέβαια φάση σταρχιδισμού ως προς αυτό. Μία ανέμελη μέρα όμως, που θα τύχει να αφιερώσω λίγη ώρα παραπάνω στην εμφάνισή μου, που γενικά δεν με απασχολεί, νιώθω καλύτερα. Και σκέφτομαι και λέω: γιατί κάτι που δεν μας απασχολεί ή νομίζουμε πως δεν μας απασχολεί έχει τελικά τέτοια επίδραση πάνω μας; Πώς δηλαδή μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα κάτι που πίστευα ότι μου είναι αδιάφορο; Πυρηνική φυσική θα μου πείτε...

Την Παρασκευή είχαμε ενημέρωση στο σταθμό. Πάει το παιδί μου το χάνω, το παίρνει η NASA.
Μόνο που πριν τη NASA πρέπει να μάθει να λέει το ρο. Μην τρακάρει κανας πύραυλος από λάθος οδηγίες. Έτσι, αν δεν το έχει πει μέχρι το Σεπτέμβρη, θα αρχίσουμε λογοθεραπεία.

8 σχόλια:

Mamouli είπε...

Λοιπόν,

θα βάλεις το παιδί να λέει κάθε μέρα (εγώ αυτό έκανα. Ή μάλλον καλύτερα, αυτό μου κάνανε!): "Το φοβερό, τι τρομερό που δε μπορώ να πω το ρο"! Ε, θα το πει! Όπως το είπα και εγώ!

Και εμείς σήμερα έχουμε συγκέντρωση γονέων! Να μας πούνε πού έχουν ελλείψεις τα παιδιά μας! Άντε και στο Harvard!

alex from planet Mab είπε...

Εγώ το βρίσκο λίγο σέξυ να μην λέει το "ρ" πάντως. Αεί σιχτίρ, όλοι σιδεράκια, όλοι ίσια δόντια, όλοι τέλεια άρθρωση! Θα ψάχνουν τα παιδάκια σου αμόρε με δυο δοντάκια να καβαλάνε το ένα το άλλο και δεν θα βρίσκουν πουθενά! (Καλά, εντάξει, ας το πει το ρο.. θα την εκφράσει αλλιώς τη διαφορετικότητα του φαντάζομαι)

amalthia είπε...

ναι όντως!τι επίδραση...

...ευτυχώς που ισιώνω τα μαλλιά μου σε 5'!

πάντως είναι κάποιες στιγμές που κάτι σε χαλάει πάνω σου και αμα βγάλεις 1 τρίχα απο τα φρύδια σου με το τσιμπιδάκι λες "τώρα μάλιστα,πολύ καλύτερα" ! 1 τρίχα! 1 !

όσο για το παιδάκι σου το βρίσκω πολύ ωραίο που το συζητάς με το σχολείο για το "ρ"..παλιά αυτά περνούσαν στο ντούκου...

Jerry Jedelou είπε...

@mamouli
χαχα! τον έβαλα ήδη από σήμερα που μου το έγραψες. βέβαια για σήμερα πήγε "τι φοβελό τι τλομελό..". Ελπίζω να βελτιωθεί!! Οι στόχοι για το φετινό καλοκαίρι είναι να μάθουμε το ρο και να κολυμπάμε. Οψόμεθα..
Ενταξει μαμούλι, τα παιδιά θα είναι χάρβαρντ και εμείς θα πηγαίνουμε να τα κανακέψουμε από τη Νέα Υόρκη!! Το ήξερα ότι για εκεί το πήγαινες!!

@άλεξ
μου θύμισες μία φίλη που έβρισκε γλυκούλη όποιον ψεύδιζε!! Κοίτα, συμφωνώ ότι τα τέλεια παιδιά είναι για τις διαφημίσεις, κι εγώ έλεγα θα το μάθει, σιγά μικρός είναι. Απλά μου έλεγε η δασκάλα- είναι παιδοψυχολόγος- ότι καλό είναι να το μάθει πριν το δημοτικό, γιατί με τον χαρακτήρα που έχει αν τον κοροιδέψουν τα παιδάκια στο σχολείο δεν θα θέλει να ξαναπατήσει. Για να μην στενοχωρηθεί δηλαδή!
Άσε, μου είπε και ότι πιστεύει ότι θα γίνει αρχιτέκτονας!!Θα το πάρεις το παιδάκι μου για πρακτική μαντάμ Καλατράβα;;;

@αμάλθεια
τι είπες τώρα! το νούμερο ένα θέμα μου εμφανισιακά είναι το φρύδι. Νομίζω ότι αν είναι λάθος καταστρέφει και τα πιο ωραία πρόσωπα.
κι εγώ χαίρομαι που μας καθοδηγούν κάπως, γιατί είναι κρίμα να μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου και να μην το κάνεις λόγω άγνοιας.

Mamouli είπε...

Ε μα πού αλλού να το πήγαινα;
20 χρονάκια μετά, τι καλύτερο από το να την κάνουμε ψιλομόνιμα προς το NYC;
Και με σοβαρή δικαιολογία βεβαίως βεβαίως!!

alex from planet Mab είπε...

αχχχ ναι, αν είναι να γίνει αΡχιτέκτονας, ας το μάθει το ΡΡΡΡ. Το δέχομαι! Θα το πάρω, πώς δεν θα το πάρω! (αν δεν έχω γίνει ζογκλέρ ως τότε ή κάτι τέτοιο :Ρ)

Vany είπε...

Τα παιδιά είναι κακοπροαίρετα στην ηλικία του δημοτικού,οπότε καλύτερα να μην το ρισκάρεις,μιας που το 'πε και η παιδοψυχολόγος. Μια ακόμα φράση να σου πω;;

"Τρέχει τρέχει το γάργαρο νεράκι, τρέχει τρέχει κάτω στο ρυάκι"

Να μη βαριέται κιόλας...

Jerry Jedelou είπε...

@ άλεξ
κι εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω..

@Vany
αν γλυτώσουμε τη λογοθεραπεία, έχετε δώρο εσύ και το μαμούλι μία θαλασσοθεραπεία σε γνωστό σπα!!